Söndagsmorgon

Jag gillar söndagsmornar, det är lugnt och man har oftast gjort alla "måsten" på lördagen.

Jag vaknade tidigt, och har redan hunnit med att rosta blomkål i ugnen. M kommer inte bli alltför glad när han vaknar till doften :), han tycker det luktar illa.
Tidigare i veckan testade jag på Risentas nya förpackningar med vegetariska alternativ till typ köttbullar och färsbiffar. Var superlätt, och då menar jag verkligen superlätt. Bara blanda i varmt vatten och forma bullar eller biffar. In på en plåt i ugnen och sen var det klart. Hade matlåda till hela veckan på två förpackningar, kompletterade bara med lite sallad. Gott och nyttigt dessutom innehåller de inga onödiga ingredienser eller gluten. Är nyfiken på varianten med sjögräs, den fanns inte på Urban Deli när jag handlade.
 
 
 
 
 
Veckan har flytit på, vi har ätit ute flera kvällar, har varit lite att stå i på kvällarna. Vi testade den italienska restaurangen ovanför oss,La Tentazione. Men den var väl inte så rolig. Fin liten lokal men maten var lite så där, köttet var helt ok, men risotton smakade inte mycket och uppläggningen såg ut som om man själv hade stått i köket. Det var alldeles för dyrt jämfört med det man fick på tallriken.
 
 
 
Då var chark och ostbrickan vi gjorde i fredags mycket godare.
 
 
Igår kom Axel och Erica hit, Axel hjälpte oss lite med elen som vi ville ha ändrat. Först gick vi lite på stan för att kolla in reorna. M gjorde flera fynd på MQ och Erica hittade en jättefin kappa som man blev lite avundsjuk på. Vi bjöd dem på lunch på Holy Green, ett favoritställe, de har fantastiska sallader där. Väl där mötte vi upp Ida och Carl som var i stan och de tog med sig Ozzy hem över helgen.
 
På kvällen testade vi på att beställa mat hem via Foodora, var väldigt bekvämt, efter 40 minuter stod ett cykelbud utanför med två rykande varma soppor från Sibiriens Soppkök. Där har vi varit ett par ggr och vet att de har riktigt goda soppor. Det är en liten trång lokal med suverän service och soppor som är välsmakande. Rekommenderas varmt.
 
 


Idag blir det en tur till gamla lägenheten. Det är dags att rensa ut ordentligt. är knappt 2 veckor till flyttstädningen och då måste vi ha slängt och rensat allt som är kvar. Men det är bara att spotta i nävarna och rensa.