Pajrecept

Har snart ätit upp alla mina frysta matlådor så det var dags att fylla på förrådet igen. Jag gjorde två latmanspajer som  räkte till 12 luncher.

Den första var en ostpaj med smak av blue cheese och bacon:

Blue Cheesepaj med färskost
 
pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 g smör
 
fyllning:
1 pkt bonjour blue (1 stor eller två små förpackningar)
I pkt bacon
150 g riven ost, gärna Västerbotten
4 ägg
2 dl grädde
salt & peppar

Blanda samman ingredienserna till degen och tryck ut degen i en pajform (gärna med löstagbar kant). Nagga med en gaffel och förgrädda pajbotten i mitten av ugnen ca 12 min, 200 C.
Stek baconet knaprigt. Vispa samman ägg med färskosten och grädden. Häll i osten och baconet, krydda med salt & peppar. Häll smeten i pajskalet och grädda ytterligare ca 25 min.

Samma recept men med kantarellost:

Kantarellpaj med färskost
 
pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 g smör
 
fyllning:
1 pkt bonjour kantarellost (1 stor eller två små förpackningar)
150 g riven ost, gärna Västerbotten
4 ägg
2 dl grädde
salt & peppar
Blanda samman ingredienserna till degen och tryck ut degen i en pajform (gärna med löstagbar kant). Nagga med en gaffel och förgrädda pajbotten i mitten av ugnen ca 12 min, 200 C.
Vispa samman ägg med färskosten och grädden. Häll i osten och krydda med salt & peppar. Häll smeten i pajskalet och grädda ytterligare ca 25 min.