Vegetarisk lasagne, shoppingdag och Mors Dag

Vegetarisk lasagne med halloumi och spenat:

10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl balsamvinäger
1 msk grönsaksbuljongpulver
2 msk tomatpuré
2 msk oregano
1/2 msk timjan
600 g krossade tomater
2 dl vatten
200 g färsk spenat
1 dl färsk persilja
2 dl solroskärnor
salt & peppar
lasagneplattor
2 paket halloumi
100 g riven prästost
 
Finhacka purjolök och vitlök, stek mjuka i en klick smör på medelvärme. Tillsätt balsamvinäger, buljongpulver, tomatpuré, oregano och timjan. Låt allt steka på medelvärme ett par minuter. Tillsätt krossade tomater och vatten. Låt tomatsåsen koka i cirka 10 minuter utan lock. Tillsätt sedan spenat, hackad färsk persilja och solroskärnorna. Smaka av med salt och peppar
Skiva halloumi i tunna skivor. Varva tomatsås, lasagneplattor och halloumi i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager tomatsås och riven prästost. Gratinera i cirka 25 minuter eller tills lasagnen fått fin färg och pastan är mjuk.
 

Hade en härlig dag idag, jag, M och Ozzy mötte upp Ida på stan och jag fick öppna min Morsdagpresent från henne och Axel, sånt fint set med armband, halsband och örhängen från Lily and Rose :) 
Sen gick vi runt i stan och shoppade lite, jag kom hem med ny parfym och en ny plånbok från Kate of Spade.
Vilken service vi fick på parfymavdelningen på NK, han var helt fantastisk och tog sig tid, lyssnade och visade vad han trodde jag ville ha efter min taffliga beskrivning "det ska lukta fräsch tvål, men inte vara Clean".  Så efter lite provdoftningar kom vi fram till Pradas nya parfym, Prada La Famme. Godis för doftsinnet.
Innan vi gick från NK så gjorde vi en egen variant av Magnumglass, så himla gott!
 
 
 
Kvällsprmenaden blev till Humlegården så Ozzy får springa lite fritt. Underbart med alla som hade picnic, gick på lina, grillade och roade sig.
 


Grattis lilla mamma på Mors Dag <3