Indisk blomkålsgratäng med granaptäppelsallad

Du behöver
1 blomkålshuvud, ca 800 g

Sås
50 g cashewnötter
2 dl matyoghurt, 10 %
1,5 dl vatten
1 klyfta vitlök, skalad
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen spiskummin
0,5 tsk korianderfrön
1 tsk salt

Granatäppelsallad
0,5 granatäpple, kärnorna
0,5 dl russin
0,25 gul lök, i tunna skivor
1 kruka persilja, plockade blad
1 kruka koriander, plockade blad
1 msk citronsaft, färskpressad
2 tsk granatäppelsirap (lätt att göra själv, 1 dl granatäppeljuice, ½ dl socker och koka i 10 minuter)
2 tsk olivolja
 
Gör så här
Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
Bryt blomkålen i stora buketter och lägg dem i en ugnsform.
Mixa nötter, yoghurt, vatten, vitlök och kryddor till en sås. Slå såsen över blomkålen och ställ in formen i ugnen. Baka i ca 30 minuter. (Koka gärna blomkålen lite innan så går det fortare i ugnen)
Blanda under tiden granatäppelkärnor, russin, lök, persilja och koriander i en skål. Häll över citronsaft, granatäppelsirap och olivolja och blanda alltihop.
Ta ut blomkålen och toppa gratängen med salladen. Servera direkt.