Vegetarisk förrätt - Tartar på oxhjärtstomat

Det här är en av de godaste förrätterna jag vet. Dock kan det vara lite trixigt att få tag i tomaten som heter Oxhjärta, säljs sällan i vanliga livsmedelsaffären utan titta i saluhallen.
 

Lagom åt 4 personer som förrätt

2 stora tomater av sorten oxhjärta
en nypa salt
1 tsk strösocker
1 avokado, skalad och urkärnad
4 msk finhackad silverlök
2 msk fint skuren salladslök
2 msk picklade senapsfrön
2 tsk finhackad grön chili (spansk peppar)
2 msk rökig majonnäs (vanlig majonnäs med lite rökessens)
2 msk olivolja, extra virgin
2 ekologiska limefrukter
salt och nymald svartpeppar

Tillagning:


Dag 1
Skär ett litet kryss i tomaten vid fästet där kvisten har suttit och dra sedan av skalet med en kniv. Skär resten av tomaten i små fina bitar.
Lägg tomatbitarna i en skål, salta och sockra dem lätt.
Blanda och låt stå i 30 minuter.
Häll tomatbitarna i en finmaskig sil och placera över en skål.
Täck med plastfolie och låt rinna av i kylen över natten.


Dag 2
Forma tomatköttet till ett ägg med hjälp av en sked och lägg ägget i en liten djup tallrik.
Arrangera resten av ingredienserna runtom.
Ringla över olivolja.
Krydda med salt och peppar, samt raspa över limeskal.
Blanda tartaren vid servering.