Julhelgen

Är så skönt när julafton är över, det är som lugnet infinner sig, om man inte slinker in på någon mellandagsrea. Mamma och pappa har varit här ett par dagar och igår åkte vi till farmors grav i Bromma på förmiddagen innan de begav sig hemåt. Sen när vi var på väg hem körde M in på Mall Of Scandinavia men jisses vad folk det var, vi körde runt ett tag i parkeringshuset men det fanns inga lediga platser och deras parkeringssystem verkade inte fungera riktigt som det ska, de har samma system som Täby Centrum, man kan se i taket om platsen var ledig genom röda och gröna lampor men här var det flera platser där det lyste grönt som det stod bilar på.
Det var lika bra at ge upp, Vi åkte in till stan istället och gick runt och tittade lite.
 
Julaftonen förflöt i rask takt, mycket pyssel dagarna innan. Kul med nya spisen så jag provade på att baka vörtbröd och knäckebröd själv. Knäckebröd var inte sista gången jag gör, lätt pch gott.
Mamma och pappa kom efter lunch, sen däk Ida och Axel upp. Brorsan med hans fru Mia, deras son Albin och Mias son Erik kom runt halv tre, sen var det full fart, glögg, Idas goda pistagesaffransbullar, kaffe, Kalle, tomten kom (Axel var tomte och gjorde det jättebra),öppna julklappar, äta mat, matkoma, tv och prat. Dan går så fort att man inte hinner reflektera över allt.
På juldagen hände inte mycket, mer mat, liten promenad, lite tv och sen gick vi på bio, jag och M hade gett mamma och pappa i julklapp att gå och se "En man som heter Ove" på Vaxholmsbion. Mamma hade sagt flera gånger under julaftonen att hon ville se den, det var lite marigt att hålla god min och låtsas som "Jaha, vill du se den, ja den verkar bra".
Jag älskar boken, man både skrattar och gråter när man läser den. Fredrik Backman som har skrivit boken är en briljant författare, han har en blogg som jag brukar läsa och ett av favoritinläggen är den här (länk) och den här (länk) för att inte glömma det här (länk),  Men nu kom jag bort ifrån ämnet, filmen är väldigt bra, man ska absolut gå och se den, Lassgård som spelar Ove som gammal gör det brilliant och hela filmen är en "feelgood"film som inte lämnar dig oberörd.
 
 
Ozzy var måttligt road av sin tomtedräkt på julaftonen, men de vi mötte på promenaden tyckte han var fin.