Zucchinibiffar med kallrökt lax
![](https://cdn2.cdnme.se/4404802/8-3/2018-07-29_170252_5b6071dbe087c3241d8cfb32.jpg)
1 st zucchini, ca 500 g
1,5 tsk fiberhusk
50 gram parmesan, riven
1 st ägg
1 klyfta(or) vitlök, finhackad
0,5 st gul lök(ar), finhackad
1 knippa(en) dill, finhackad
salt
smör, till stekning
svartpeppar
Till servering
1 st rödlök(ar)
1 dl crème fraiche
4 st dillkvist(ar)
400 gram kallrökt lax
Tillagning
1. Skölj zucchini och riv den grovt. Salta lätt och låt stå i ca 10 minuter. Krama ur vätskan ur den rivna zucchinin och blanda med de övriga ingredienserna.
2. Låt stå 10 minuter till, så att fiberhusken hinner svälla. Stek små biffar i smör på medelvärme.
3. Servera med kallrökt lax, hackad rödlök, crème fraiche och dill.
1. Skölj zucchini och riv den grovt. Salta lätt och låt stå i ca 10 minuter. Krama ur vätskan ur den rivna zucchinin och blanda med de övriga ingredienserna.
2. Låt stå 10 minuter till, så att fiberhusken hinner svälla. Stek små biffar i smör på medelvärme.
3. Servera med kallrökt lax, hackad rödlök, crème fraiche och dill.
Zucchinibiffarna är även väldigt goda kalla.
![](https://cdn3.cdnme.se/4404802/8-3/signatur_59ac5cee2a6b22abdce41a70.jpg)