Picklad potatis, vispad burrata, citron, forellrom

Riktigt god vegetarisk förrätt som vi åt på nyår, superlätt och kräver lite förberedelse bara.
 

Du behöver (4 pers)

En burrata
4 msk creme fraiche
5-6 potatisar
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl vatten
2 dl strösocker
En nypa salt
En halv silverlök
1,5 msk forellrom
En halv citron, zest
Dill

Gör såhär:
Börja pickla potatis dvs blanda ättiksprit, vatten, socker & salt.
Koka upp och låt svalna. Mandolina potatisen tunt. Snabbkoka i typ 3 min.
Låt svalna och häll i en burk, häll på ättikslagen och låt stå i kyl minst 8 timmar.
Vispa creme fraiche och burrata. Zesta citron i. Mandolina silverlök.
Lägg upp den vispade burratan på 4 tallrikar På med picklad potatis, silverlök, forellrom & dill.

ÄT!

 
 

Kommentera här: