Solgul fisksoppa

Mycket god och lättlagad fisksoppa, perfekt bjudrätt:

4 pers

100 g schalottenlök
smör
1/2 g saffran
1 tsk pesto på soltorkade tomater
400 g konserverade körsbärstomater
3 dl vatten
1 msk fiskfond eller 1 fiskbuljongtärning
400 g lax
3 dl grädde
2 msk färsk gräslök
2 msk färsk dill
salt
80 g rom (jag föredrar löjrom, men ta det du gillar bäst)
200 g skalade räkor
Gör så här:
1. Skala och skär schalottenlök i bitar. Fräs mjuka i en klick smör. Tillsätt saffran och soltorkade tomater. Låt detta steka på låg värme i en stund.
2. Slå sedan på konserverade körsbärstomater, vatten, och fiskfond. Låt koka i cirka 15 minuter.
3. Skär laxen i mindre bitar, ha i den och sjud i cirka 5 minuter.
4. Vispa upp grädden tills den börjat tjockna något och ha i nästan allt, spar lite till dekoration.
5. Tillsätt finhackad dill, gräslök och nästan all rom, smaka av med salt. Försök att inte röra för mycket i soppan så fiskbitarna går sönder.
6. Lägg hälften av de skalade räkorna i botten på 4 skålar. Häll över soppan och toppa med resterande räkor, lite gräslök, dill, resterande mängd uppvispat grädde och rom.
7. Servera med vitlöksbröd

 
 

Kommentera här: