Lite restaurangtips

Så här i Coronatider så är det lätt att få bord på Stockholms alla krogar och så länge man är fullt frisk och håller avstånd så tycker jag det är en bra idé att besöka lite resauranger.
Här nedan är mina tips:
 
Restaurang Hantverket
Fantastisk mat, mysig miljö och en stor del av rätterna som serveras har sitt ursprung i någon klassisk husmanskosträtt men med en tvist av Stefan Ekengren. Rätterna är mindre rätter som går utmärkt att dela, jag och M brukar beställa 3 olika rätter var och sen skifta mellan oss, på så sätt får man smaka lite av mycket. Ett hett tips är:
  • Tunt skuren rå biff med jordärtskocka, gruyère och hasselnötter
  • Minutstekt kalventrecote med ”potatisgratäng”, rödvinssås, oxmärg och friterad persilja
Om det finns tonfisktartar på meny så är den ett måste!
 
Krogen består egentligen av två etableringar, börja med en fördrink på tillhörande Bar Étable och gå sedan gå några meter över gatan till restauranglokalen. Bar Étable har lunch på veckodagarna och lite enklare rätter. Bra viner på glas och trevlig personal.
Allegrine är Danyel Couets restaurang som han har döpt efter hans farmor. Mysig öppen lokal och gigantiska vackra glaspumlor med färgstänk på hänger ner från taket. Menyn tyckte jag, innan jag var här, lät tråkig men mer fel kan man inte ha, rätterna är fantastiska och vällagade. 
 
Mat som hämtar sin inspiration från södra Tyskland? Det är ju inte så att smaklökarna gör frivolter i munnen när man tänker på det. Men där tänker man helt fel! Det här är riktigt god mat! Det är lätt, fräsch mat som inte är stampig eller bratwürstliknande. Mycket bra tyska viner. Ett tips är att ta avsmakningsmenyn, 5 rätter för 565 kr är merän prisvärt för de rätter man får.
 
På Döbelsgatan ligger ett nyöppnat sushihak. De ar den bästa och fräschaste sushin jag vet, omakase lunchen eller avsmakningsmenyn på kvällen (kostar endast 595:- ) slår, i mina ögon, till och med Sushi Sho, den är en upplevelse utöver allt annat.
 
Här är det alltid gott och man blir aldrig besviken. Restaruangen ligger jättetrist men det tänker man inte på när man väl är inne. Snabb och rapp service, rätterna som är uppdelade på olika smaker är smakrika och väldigt goda. Man väljer antingen 3, 5 eller sju rätter och man kan även välja små glas med vin till varje rätt. 

AG
I en gammal silverfabrik ligger AG (därav namnet) och har inriktat sig på kött, kött med kvalitet och här får man rejäla portioner och man lämnar stället nöjd och belåten. Bra service och cool miljö.
 
 
 
 
 

Kommentera här: