Kanelbullecookies

Klockan är närmare halv elva på kvällen och köket doftar ljuvligt av kanelbullecookies som är precis uttagna ur ugnen.
Ganska bra dag ändå, nymanikerade naglar, mina egna dessutom, inga förlängningar eller konstgjorda, löjligt glad över det, betyder mycket för mig som är en notorisk nagelbitare.
Varit på mitt jobb där jag trivs så bra, bra arbetskamrater, varierande arbetsuppgifter med många utmaningar och nära att gå till 😊
Man har inte vaknat av grannens mastodontrenovering, inga bilande i väggar, inga borrningar eller sågningar, så skönt.
Härligt väder ute dessutom, kommer bli varmt inatt.
 
Här kommer receptet på kakorna, jättegoda och väldigt enkla. 
Jag valde att göra dem mindre än de ska vara, men är de små får man ta två, det är sen gammal!
 

Kanelbullecookies, 24 st:

Ingredienser:
220 g smör
3 dl brun farin strö
1 dl strösocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
5.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl pärlsocker
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2.Smält smöret, låt svalna en aning och rör ihop det med farinsocker, strösocker, kanel och kardemumma. Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker, vispa till en slät smet.
3.Tillsätt de torra ingredienserna i smeten (ej pärlsocker) och arbeta ihop en tjock och klibbig deg.
4.Dela degen i 24 jämnstora bollar. Lägg på plåtarna, platta till lätt och toppa med pärlsocker och eventuellt lite mer kanel.
5.Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du lyfter dem från plåten.

 
 
 
 

Kommentera här: