Mexikansk majssoppa med quesadillas
Här är en till favorit från Coops -4 personer 80 kronor.
Majssoppa, lätt att göra och man har de flesta ingredienserna hemma.
Majssoppa, lätt att göra och man har de flesta ingredienserna hemma.
Majssoppa
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
0.5 tsk chiliflakes
1 msk olivolja
380 g kokta vita bönor, avsköljda (på burk)
600 g majs, inkl spadet (på burk)
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
0.5 tsk chiliflakes
1 msk olivolja
380 g kokta vita bönor, avsköljda (på burk)
600 g majs, inkl spadet (på burk)
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
Quesadilla
1 grön paprika
8 medelstora tortillabröd
70 g ost, hyvlad eller riven
8 medelstora tortillabröd
70 g ost, hyvlad eller riven
Gör så här
Fräs vitlök och de torra kryddorna i olja i en kastrull några minuter. Tillsätt bönor, majs med spad, vatten och grönsaksbuljongtärningar. Sjud ca 3 min. Mixa soppan slät med stavmixer.
Kärna ur och skiva paprikan tunt. Lägg ut paprikan på ena halvan av tortillan, täck med hyvlad ost och vik ihop till en halvmåne. Stek 2 åt gången i torr panna tills de fått fin färg. Servera till soppan.
Fräs vitlök och de torra kryddorna i olja i en kastrull några minuter. Tillsätt bönor, majs med spad, vatten och grönsaksbuljongtärningar. Sjud ca 3 min. Mixa soppan slät med stavmixer.
Kärna ur och skiva paprikan tunt. Lägg ut paprikan på ena halvan av tortillan, täck med hyvlad ost och vik ihop till en halvmåne. Stek 2 åt gången i torr panna tills de fått fin färg. Servera till soppan.

