Färska vårrullar med jordnötsdipp
Recepten från Coop -4 personer 80 kronor, vissa av dem är små pärlor, som det här receptet.
Fräscht och gott. Vill man så kan man även ta lite mynta och thaibasilika och blanda i, eller varför inte lägga till lite salmalax, räkor eller kyckling?
Dippen är fantastiskt enkel och väldigt god.
Fräscht och gott. Vill man så kan man även ta lite mynta och thaibasilika och blanda i, eller varför inte lägga till lite salmalax, räkor eller kyckling?
Dippen är fantastiskt enkel och väldigt god.
Fyllning
100 g glasnudlar
200 g rispapper
200 g morot
200 g vitkål
0.5 kruka färsk koriander
1 dl saltade jordnötter, grovhackade
200 g rispapper
200 g morot
200 g vitkål
0.5 kruka färsk koriander
1 dl saltade jordnötter, grovhackade
Jordnötsdipp
0.5 dl sweet chilisås
0.5 dl vatten
2 msk jordnötssmör
1 msk finriven färsk ingefära
0.5 msk japansk soja
0.5 dl vatten
2 msk jordnötssmör
1 msk finriven färsk ingefära
0.5 msk japansk soja
Gör så här
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj dem i kallt vatten. Skala och strimla morot och vitkål tunt, gärna på mandolin. Hacka koriander grovt (både stjälkar och blad).
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj dem i kallt vatten. Skala och strimla morot och vitkål tunt, gärna på mandolin. Hacka koriander grovt (både stjälkar och blad).
Vispa ihop ingredienserna till jordnötsdippen. Doppa ett rispapper i taget i kallt vatten och lägg på en tallrik. Lägg fyllningen i mitten på pappret och vik ihop till en rulle. Lägg upp rullarna direkt på ett serveringsfat (gärna inoljat så att de inte fastnar).
Servera tillsammans med dippsåsen.