Dillkött

Dillkött önskade sig M häromdagen. När åt man det senast? Tror inte jag har ätit det sedan mamma gjorde det när man var liten och det väcker verkligen barndomsminnen.
Men ändå kommer man ihåg smaken med lite skräckblandad förtjusning. 
Det är en udda kombination men ändå så god.
 
Du behöver
800 g kalvhögrev
3 morötter
0,5 purjolök
50 g dill
2 lagerblad
3 dl grädde
0,5 dl ättika (12 %)
0,75 dl socker
1 tsk dillfrö
5 vitpepparkorn
maizenaredning
salt
 
Gör så här
Skär köttet i 2x2 cm tärningar. Lägg i köttet i en kastrull och häll i vatten så att det täcker.
Koka i 2 min och skumma av skummet som lägger sig på ytan.
Skär morötter och purjolök i 3 cm tjocka skivor och tillsätt i kastrullen. Lägg i lagerblad, dillfrön och vitpepparkorn.
Låt koka på låg värme i ca 2 h. Låt inte koka tort utan tillsätt vatten så att det hela tiden
täcker köttet.
Koka tills köttet är mört och faller sönder. Tillsätt grädden, koka upp. Smaka av med socker
och ättika. Lite i taget till önskad smak.
Red av med majzena-redning.
Hacka dillen och lägg i kastrullen. Servera köttet med kokt potatis
 
 

Kommentera här: