Getostgratinerad lax
Superlätt och supergott!
Ingredienser
500 g laxfilé utan skinn
75 g getost (gärna den utan hårda kanter)
1 dl lätt crème fraiche
0,5 krm salt, +1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar, nymald + 2 krm
1 msk citron, pressad
75 g getost (gärna den utan hårda kanter)
1 dl lätt crème fraiche
0,5 krm salt, +1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar, nymald + 2 krm
1 msk citron, pressad
Tillbehör:
0,5 dl pinjenötter
0,5 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
50 g ruccola
2 msk honung, flytande
0,5 dl pinjenötter
0,5 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
50 g ruccola
2 msk honung, flytande
1. Sätt ugnen på 225°. Blanda osten med lätt crème fraîche i en skål och smaka av med 1/2 krm salt och 1/2 krm peppar.
2. Skär laxen i 4 bitar. Skär en skåra i varje filé och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Häll över citronsaft. Fördela getostkrämen på laxfiléerna. Tillaga mitt i ugnen 10-15 min.
3. Rosta pinjenötterna med salt i en torr het stekpanna.
4. Lägg rucola ovanpå tallriken. Krydda med peppar. Lägg laxen på rucolan. Ringla över honung och strö på pinjenötter.
Servera gärna med ris.