Matlådeprepp
Gott recept på kyckling.
Ingredienser
• Lök 2 st, röda
• Citron 1 st
• Cocktailtomater 250 g
• Vitlök 4 klyfta(or)
• Kycklingbröstfilé 600 g
• Balsamvinäger 2 msk
• Olivolja 1 msk
• Timjan ½ msk, torkad
• Socker ½ msk
• Potatis 500 g
• Jordärtskocka 500 g
• Schalottenlök 2 st
• smör, 1 msk
• Lättmjölk 0,5% 1 ½ dl
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och koka potatis och jordärtskockor.
3. Skala och klyfta rödlök. Klyfta citron. Halvera tomater. Lägg ner rödlök, citron och tomater tillsammans med vitlöksklyftor och kycklingfiléer i en långpanna.
4. Blanda ihop balsamvinäger, olja, timjan, socker, salt och peppar och häll ner i pannan. Sätt in i ugn ca 20–30 min eller tills kycklingen är genomstekt.
5. Blanda ihop balsamvinäger, olja, timjan, socker, salt och peppar och häll ner i pannan. Sätt in i ugn ca 20–30 min eller tills kycklingen är genomstekt (Jag använder stektermometer, 70 grader)
6. Skala och finhacka schalottenlök. Stek mjuk i margarin, gärna minst 10 min på låg värme.
7. Lägg schalottenlök tillsammans med avrunnen potatis, jordärtskockor och mjölk i en matberedare och kör till en puré. Servera kycklingen med purén, ringla över skyn från pannan och servera med citronklyftorna.
Jag brukar göra dubbel sats av kycklingen, suveränt att frysa in och ta fram i veckans matlåda.
Lite ugnsrostade grönsaker till det och inget mer behövs.
(bild och recept snott från Viktväktarna)
Mums!