Koreansk laxtartar i salladsblad

Perfekt som förrätt eller på ett buffébord, superenkelt och supergott
 
I originalreceptet så hade man även forellrom ovanpå, jag skippade det eftersom jag inte hade det hemma.
 
Marinad
1/2 dl Kikkoman soja
1 msk risvinäger
1 msk sesamolja
1/2 msk strösocker
1 krm nymalen svartpeppar
1 liten vitlöksklyfta

500 g Salma lax (eller annan laxfilé)
2 salladslökar
10 rädisor
1-2 huvudsallad
1/2 dl finhackad gräslök
 

Tillagning
1. Marinad: Blanda soja, risvinäger, sesamolja, socker och svartpeppar i en bunke.
Skala vitlöken och riv ner i marinaden.
2. Tärna laxen i små tärningar ca 0,5 x 0,5 cm.
3. Skiva salladslöken tunt.
4. Lägg lax och salladslök i marinaden och bland försiktigt ihop.
5. Hyvla eller skiva rädisorna tunt.
6. Lägg ut salladsbladen på ett fat och lägg laxen i bladen.
7. Toppa med rädisor och finhackad gräslök.
 
 
 

Kommentera här: