Grillad entrecôte med chimichurri, långbakade körsbärstomater samt potatis- och majskroketter

Vi testade ett recept från Daniel Lakatosz som han lagade i Sveriges Mästerkock.
Inte lika fint upplagt dock men väldigt gott. Potatiskroketterna ska vi testa på flera ggr, gott och lite annorlunda, chimichurri är så himla gott, min nya favorit. Vi var dock lata och hade färdigköpt 🙈
 
Du behöver:

Långbakade tomater
10 röda cocktailtomater
10 gula cocktailtomater
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar

Köttet
350 g entrecôte (2 skivor à 175 g)
salt och peppar
1 msk olivolja
50 g smör
1 klyfta vitlök
1 kvist timjan

Majs- och potatiskroketter
6 medelstora mjöliga potatisar
300 g konserverad majs
3 dl pankoströbröd
2 ägg
2 dl mjöl
salt och peppar
1 l frityrolja

Chimichurri
1 knippe koriander
1 knippe kruspersilja
1 knippe oregano
1 klyfta vitlök
1 grön chili
1 tsk rödvinsvinäger
1 dl olivolja
salt och peppar
 

Gör så här
Långbakade tomater
Skär tomaterna i hälften, placera i en ugnsform. Ringla över olivoljan och balsamvinägern. Salta och peppra rikligt. Lägg i ugnen i minst en timme, 110 grader.

Köttet
Ta ut köttet från kylen så det blir rumstempererat. Salta och peppra ganska mycket. Stek hastigt i olivolja så att det får en fin yta. I med smör, vitlöksklyfta och timjan. Ös köttet med smöret tills innetemperatur är nådd, i detta fall 52 grader (köttet stiger med några grader när det vilar), låt köttet vila i foliepapper i minst 15 minuter.

Majs- och potatiskroketter
Koka potatisen tills den är mjuk. Rosta majsen i en stekpanna utan fett så den får en fin yta. Blanda majsen med potatisen. Smaka av med salt och peppar. Rulla till bollar, panera i mjöl, ägg och till sist panko. Fritera tills gyllenbruna

Chimichurri
Lägg alla örter i en mixer, i med hackad vitlök, hackad chili, rödvinsvinäger och olja. Mixa tills det blir en sås. Smaka av med salt och peppar.
 
 

Kommentera här: