Yakiniku på svamp med ris och sesamstekt broccoli
Det här var inte så illa för att vara vegetariskt, riktigt gott. Sesamstekt broccoli var en riktig hit, om man gillar sesamolja naturligtvis. Det kommer definitivt göras mer av. Perfekt när de säljer färsk broccoli billigt.
300 g ostronskivling
300 g champinjoner eller shiitake
125 g salladslök
125 g salladslök
3 msk vita sesamfrön
250 g broccoli
1 msk sesamolja
4 port klibbig ris
rapsolja till stekning
salt
Sås
2 dl japansk soja
4 msk mirin
2 msk socker
1 msk risvinäger
1 klyfta vitlök
2 cm ingefära
1-2 msk vatten
Gör så här
Koka riset efter anvisning på förpackningen.
Dela svampen i mindre bitar. Stek först svampen i en torr stekpanna så att svampen själv släpper sin vätska. När all vätska från svampen kokat bort, tillsätt rapsolja och stek på hög värme tills de är gyllenbruna. Vispa under tiden ihop såsen (det går bra att minska på sojan och ersätta med vatten om man vill ha mindre salt sås).
Koka riset efter anvisning på förpackningen.
Dela svampen i mindre bitar. Stek först svampen i en torr stekpanna så att svampen själv släpper sin vätska. När all vätska från svampen kokat bort, tillsätt rapsolja och stek på hög värme tills de är gyllenbruna. Vispa under tiden ihop såsen (det går bra att minska på sojan och ersätta med vatten om man vill ha mindre salt sås).
Strimla salladslöken grovt. Rosta sesamfröna i en torr panna tills de är gyllene.
Skär broccolin i mindre buketter och stek på hög värme i rapsolja i ca 2 minuter. Smaka av med salt och sesamolja.
Häll såsen över svampen och låt den koka ihop i 3 minuter, tillsätt salladslöken och dra pannan från värmen.
Servera med ris, broccoli och sesamfrön!
Skär broccolin i mindre buketter och stek på hög värme i rapsolja i ca 2 minuter. Smaka av med salt och sesamolja.
Häll såsen över svampen och låt den koka ihop i 3 minuter, tillsätt salladslöken och dra pannan från värmen.
Servera med ris, broccoli och sesamfrön!


