Nudelsallad med fläskfärsbiffar
4 portioner
100 g glasnudlar
1 apelsin (1 tsk finrivet skal och 1 dl pressad saft)
1 msk färsk ingefära, finriven
0.75 dl sweet chilisås
0.5 msk ättiksprit (12 %)
200 g vitkål, finstrimlad
1 dl purjolök, strimlad (endast det gröna)
1 dl salta jordnötter, hackade
Fläskfärsbiffar
500 g fläskfärs
2 dl finhackad purjolök (det vita)
2 msk färsk ingefära, finriven
1 vitlöksklyfta, riven
0.25 dl sweet chilisås
0.5 tsk svartpeppar
neutral olja till stekning
Gör så här
1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl dem i kallt vatten. Blanda apelsin, ingefära, sweet chili och ättika till en dressing.
2. Vänd runt dressingen med nudlar, vitkål, purjolök och jordnötter. Spar ev lite purjolök och nötter att garnera med.
1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl dem i kallt vatten. Blanda apelsin, ingefära, sweet chili och ättika till en dressing.
2. Vänd runt dressingen med nudlar, vitkål, purjolök och jordnötter. Spar ev lite purjolök och nötter att garnera med.
Biffar:
1. Blanda färsen med purjolök, ingefära, vitlök, sweet chili, salt och peppar. Forma till små biffar med blöta händer.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tills de har fin färg och är genomstekta.
Gillar du stark mat så tillsätt lite sambal oelek eller chiliflakes.
1. Blanda färsen med purjolök, ingefära, vitlök, sweet chili, salt och peppar. Forma till små biffar med blöta händer.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tills de har fin färg och är genomstekta.
Gillar du stark mat så tillsätt lite sambal oelek eller chiliflakes.