Het morotssoppa
Kanske inte riktigt är väder för en soppa men snart så.
Här är en väldigt lätt och god morotssoppa. Perfekt för matlådan.
Här är en väldigt lätt och god morotssoppa. Perfekt för matlådan.
2 port
350 g morötter
2 vitlöksklyftor med skal
½ msk olivolja
salt och svartpeppar
½ burk vita bönor (120 g)
5 dl varm grönsaksbuljong
½ tsk sambal oelek
Tillbehör
2 msk pumpakärnor
1 msk olivolja
100 g levainbröd
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela morötterna i bitar.
2. Blanda morötter och vitlöksklyftor (med skalet på) med olivolja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Rosta sedan i ugn i 25 minuter.
3. Skala den rostade vitlöken och mixa med morötterna, avrunna bönor och hälften av buljongen.
4. Tillsätt resten av buljongen. Smaksätt soppan med sambal oelek, salt och peppar.
5. Rosta pumpakärnorna i torr, het stekpanna. Ringla olja över soppan och strö över pumpakärnorna. Servera med bröd.
5. Rosta pumpakärnorna i torr, het stekpanna. Ringla olja över soppan och strö över pumpakärnorna. Servera med bröd.