Svamppasta med tryffelsmör och parmesan
Jag är inte urförtjust i pasta, jag har få rätter med pasta som jag tycker är goda.
Den här rätten blev ett tillskott till den lilla listan jag har. Jättegott och det blev horisontalläge i soffan och matkoma efteråt.
Den här rätten blev ett tillskott till den lilla listan jag har. Jättegott och det blev horisontalläge i soffan och matkoma efteråt.
4 portioner
400 g pappardelle
250 g skogschampioner
250 g skogschampioner
250 g kantareller
2 vitlöksklyftor, finhackade
130 g färsk bladspenat
1 stor gul lök i tunna skivor
3 dl grädde
1 msk koncentrerad grönsaksfond
tryffelsmör (du avgör själv berende på hur mycket du gillar tryffel, jag älskar tryffel så det blev två matskedar)
65 g rostade pinjenötter
riven parmesan
salt och peppar
smör och neutral olja, att steka i
2 vitlöksklyftor, finhackade
130 g färsk bladspenat
1 stor gul lök i tunna skivor
3 dl grädde
1 msk koncentrerad grönsaksfond
tryffelsmör (du avgör själv berende på hur mycket du gillar tryffel, jag älskar tryffel så det blev två matskedar)
65 g rostade pinjenötter
riven parmesan
salt och peppar
smör och neutral olja, att steka i
Gör så här
Koka upp pastavattnet, men koka pastan först när såsen är klar och koka 1-2 minuter kortare än anvisning på paketet för al dente pasta. Glöm inte att salta generöst i vattnet.
Stek svampen i 2 omgångar så den blir fräst och inte kokt.
Lägg den steka svampen på en tallrik vid sidan av.
När all svamp är stekt, lägg i en klick smör i stekpannan och stek lök och vitlöken.
När all svamp är stekt, lägg i en klick smör i stekpannan och stek lök och vitlöken.
Tillsätt sedan svampen, häll på grädde samt koncentrerad fond och låt koka några minuter. Tillsätt spenaten och smaka av med salt, peppar och tryffelsmör.
Vänd ner den kokta pastan i såsen och servera genast med nyriven parmesanost.
Vänd ner den kokta pastan i såsen och servera genast med nyriven parmesanost.
Så himla gott!
Ett glas rött till skadar inte ;)