Morotssoppa

Höst är lika med sopptider tycker jag, jag älskar soppor och testar gärna nya recept, här är en variant på en morotssoppa som jag hittade i en tidning.
 
1 kg morötter
4 potatisar
2 msk olivolja
1 solo vitlök
2 msk lökpulver
½ tsk tabasco (eller mer om du vill ha lite sting)
½ dl riven ingefära 
1,7 liter vatten
4 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk salt
 
Korianderolja:
1 kruka färsk koriander
1 dl god olivolja
 
Skala och slanta morötterna. Hacka vitlöken grovt. Hetta upp en stor kastrull och häll i olivolja och fräs en minut. Häll i morötterna och potatisen, fräs 1 minut till. Tillsätt lökpulver, vatten, buljongtärningar och tabasco. Koka under lock i ca 20 minuter, tills morötterna och potatisen är mjuka. Häll i riven ingefära och mixa soppan slät. Smaka av med salt.
Mixa koriander och olivolja. Sila och häll upp på flaska. Ringla över korianderoljan på soppa och servera.

TIPS! Köp mycket ingefära om du hittar den till ett bra pris. Perfekt att skala och frysa in. Ta fram och riv så mycket du behöver (när den fortfarande är frusen) det du inte använder lägger du tillbaka i frysen.
 
 
 
  

Kommentera här: