Matlådedax

Testade en ny vegansk "bolognese", perfekt att göra dubbel sats och fylla upp frysen med matlådor.
Dock rekommenderar jag en matberedare, mycket rivande och hackande för mig som inte äger en sådan.
Jag bytte ut ketchupen till "svensk" chilisås och lite honumg. Ketchup finns inte härhemma, har slutat helt med det, enda gången det kommer över tröskeln är när Albin är här.
 
Du behöver:

½ purjolök
1 silverlök
2 små gula lökar
5 klyftor vitlök
½ rotselleri
2 morötter
2 stjälkar selleri
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
3 dl rött vin
1 burk krossade tomater
1 msk ketchup
1 msk japansk soja
 4 msk olivolja
1 stor aubergine
i msk torkad oregano
salt och nymald peppar
 
Gör så här
Hacka löken och selleri smått. Riv moroten och sellerin på grova sidan på rivjärnet.
Skiva vitlöken tunt.  Stek allt på medelhög värme i olivoljan tills grönsakerna har fått lite färg och är mjuk och fin.
Tillsätt tomatpurén och stek i ytterligare 2 minuter.
Höj värmen och tillsätt vinet. Nu ska det koka ordentligt så att alkoholen försvinner.
Tillsätt resterande ingredienser (utan auberginen) och rör runt. Låt såsen koka på medelhög värme i 10 min med lock.
Tärna auberginen och stek i olja på hög värme tills den fått fin färg och häll den i såsen.Låt koka 10 minuter till.
servera med pasta och persilja.
 
 

Kommentarer:

1 Angelica Wåhlin:

Åh, ser väldans gott ut!

Kommentera här: