Korvvecka

Jag tycker fantasin tryter när det gäller vardagsmaten, det är svårt att hitta på något och jag tycker om att laga och prova olika rätter.
Förra veckan hade vi soppvecka och den här veckan har vi korvvecka.

I måndags bllev det korv med barbecuerelish och cheddar: (4 personer)

Ingredienser:
4 goda korvar
4 korvbröd
0.5 dl barbecuesås
2 rödlökar
1 klick smör
1 tsk råsocker
1 tsk vinäger
salt och peppar
riven cheddar
senap (t.ex. amerikansk gul senap)
1 skivad vårlök

Gör så här:
Hacka eller skiva löken.
Bryn löken försiktigt i smör. Tillsätt socker, vinäger, salt och peppar och låt steka tills allt fått fin färg och löken är mjuk.
Tillsätt barbecuesåsen och låt koka ihop.
Grilla eller stek korven.
Lägg korven i korvbröden och toppa med barbecuerelish, riven cheddar, senap och skivad vårlök.

I onsdags blev det korv med getostdressing och stekta grönsaker:
 
Ingredienser:
4 bitar baguette
4 goda korvar
100 g getost
0,5 dl grekyoghurt
flingsalt
svartpeppar från kvarn
grillade grönsaker:
0,5 zuccini
0,5 aubergine
1 röd paprika
1 msk finhackad rosmarin
2 hackde vitlöksklyftor
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn


Gör så här:
Skiva grönsakerna på längden och blanda med olja och kryddor.
Grilla eller stek dem i en panna.
Mosa samman getost med yoghurt och smaksätt med olja och salt och peppar.
Stek korven och bröd, bred getost krämen på brödet och fyll med korv och grönsaker.
 
 
Idag blev det korv med currydressing:
 
Det här behöver du:
 
4 tunnbröd
färskost
blandsallad
rivet äpple
alfaalfagroddar
rostad lök
 
currymajonnäs:
 
½ dl hellmans majonnäs
½ creme fraiche 
1 tsk curry
1 tsk dijonsenap
8 skivor smörgåsgurka
1 nypa salt
honung eller agavesirap
 
Finhacka gurkan och blanda ihop ingredienserna. Smaka av med honung/agavesirap.



I morgon blir det fredagsmyskorv, tacovariant 
 
 
4 goda korvar
4 korvbröd
guacamole
50 g tortillachips
1 näve jalapeños
100 g riven ost
Tomatsalsa efter tycke
Koriander efter tycke
Så här gör du:
 
Lägg ut tortillachips, jalapeños och riven ost på en plåt. Baka av i 20 minuter på 200°. 
 
Låt det gottiga ost-, jalapeños- och tortillachipsflaket aka nachos svalna. Skär ner eller slå sönder i bitar av storleken som du föredrar på toppen av en varmkorv.
 
Stek korven.
 
Bygg din korv i den här ordningen:
Bröd
Korv
Guacamole
Nachos
Salsa
Koriander
 
 
 

Kommentera här: