Halloumipytt med örtsmör och senapskräm med äpple

Oj vad gott det här var, fräscht och gott och lättlagat trots att det ser ut att det är mycket ingredienser och mycket att hacka men det går fort.
 
Du behöver: 

Bas
1 kg potatis
3 morötter
1 blomkålshuvud, litet
olivolja
salt
svartpeppar

Örtsmör
50 g smör, rumsvarmt
35 g frysta örter, t ex herbes de Provence, dill, persilja eller basilika

Senapskräm
0,5 grönt äpple
2 dl crème fraiche
1 msk grovkornig senap
2 tsk flytande honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Topping
1 halloumi, 200 g
1 –2 dl persilja, grovhackad
70 g babyspenat
1 citron, i klyftor
ev 10 champinjoner, rensade och skurna i kvartar
ev 1 krm chiliflakes

Gör så här: 

Bas
Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatis, morot och blomkål i munsbitar och placera på en klädd plåt. Du behöver inte skala potatis och morot först, men se till att du sköljer dem ordentligt. Ringla över olja, salta och peppra och rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut plåten.

Senapskräm
Skala och riv äpplet. Krama ur vätskan. Blanda det rivna äpplet med crème fraiche, senap, honung, salt och peppar.

Örtsmör
Blanda smör och örter. Lägg smöret över grönsakerna och rosta ytterligare 5–10 minuter tills de har fått en fin, gyllene färg.

Topping
Stek halloumibitarna i lite olivolja i en stekpanna på hög värme tills de är gyllenbruna. Ta ut plåten, strö över persiljan och lägg på halloumin. Servera med spenat, citron, senapskräm och eventuellt champinjoner och chiliflakes.
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: