Pappas födelsedag och nytt restaurangbesök

Startade morgonen med att göra lite grönsakspytt till matlådorna i veckan, testade att göra baba ganoush men det blev inget vidare, hade inte tahini och läste ett tips om att man kunde ersätta det med 1 msk jordnötssmör och ½ tsk sesamolja. GÖR INTE DET!
Det smakade smoothies om alltihopa. Ryser fortfarande av smaken.
 
Vi åkte ner till Flen för att fira pappa. Vädret var riktigt trist, typiskt tråkig november.
När vi kom fram blev vi bjudna på tomatsoppa och man fick toppa den själv med stekt kyckling, smakrik korv eller de sötaste miniköttbullarna jag sett, så himla gott. Fantastiskt goda varma smörgåsar gjorda av surdegsbaguette, pesto, tomat och mozzarella, väldigt väldigt gott! Roligt när alla barnen följde med och respektive, hundar och brodern och hans familj, vi blev ett gäng.
 
Pappa fick en kaffemaskin från Sjöstrand och kaffekapslar, vi har en själva och är så nöjd. Enkel att sköta, svenskt märke och de har miljövänliga papperskapslar till som man kan slänga i komposteringen, hur bra är inte det?
 
Sen blev det hemfärd genom duggregnet. Väl hemma så tänkte vi att vi går till Tyge och Sessil och tar något lätt att äta och ett glas vin men när vi kom dit var det fullt med folk. Så vi testade och såg om vi kunde få bord på Videgårds i Sturecompagniet och de hade en liten lucka till vår stora glädje. Fantastisk mat och fantastisk service. Helt enkelt min smakpalett så dit kommer vi gå flera gånger.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: