Fräsch sommarsallad med asiatiska smaker

Det här åt vi till middag ikväll, så himla gott och fräscht!
 
3-4 port
30 min
 
Salladen
ryggbiff ca 300g eller flankstek
salt & peppar
100 g färska sockerärtor
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 st orange paprika
1 st grön paprika
2 st röd chili
1 st gurka
2 st vitlöksklyftor
ca 50 g färska böngroddar
mynta
koriander

Garnityr
2 st lime
2 msk rostade sesamfrön

Dressing
2 msk fisksås
2 msk limejuice (pressad lime)
3 msk vatten
1 ½ msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 msk riven ingefära
2 tsk  strösocker
1 msk neutral olja

Stek köttet tills den är medium. Ca 2 min per sida i en het panna med smör. Glöm inte salt och peppar Låt vila, man kan göra detta långt i förväg.
Men skiva inte upp köttet förrän det är dags att ha den på salladen.
Koka upp vatten och lägg i sockerärtorna, låt stå i ca 1 minut och skölj sedan i kallt vatten. Strimla grönsakerna, hacka vitlök, chili, koriander och mynta. Ha allt i en skål.
Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och häll över salladen. Lägg över salladen på ett fat som ni önskar servera från. Skär köttet i fina skivor och ha på salladen. Ha på llimeklyftor och sesamfrön. Servera direkt.
 

Efter middagen gick vi ut på Djurgården och promenerade, vädret var fantastiskt, solen sken och det var fortfarande varmt trots att klockan var åtta.
Vi tog spårvagnen tillbaka eftersom Ozzy var trött, tungan hängde ute på stackarn och han tyckte nog att det var varmt. Vi gick av vid Nybroplan och gick upp till Kungsträdgården där Smaka på Stockholms sista dag pågick. Lustans Lakejer skulle spela på scen och vi stannde kvar och lyssnade, med ett glas rosé och moules frites, så mysigt.
 
 

Kommentera här: