Sweet chilikyckling med krämig romansallad
Åt det här till middag ikväll. Gick fort att tillaga och var riktigt gott, sommarfräscht.
4 portioner
500 g kycklingfiléer
2 tsk olivolja
1 tsk salt
1 dl sweet chilisås
Romansallad:
1 dl crème fraiche
1 finhackad rödlök
1 äpple i bitar
120 g vindruvor i halvor
0.5 grovt strimlad romansallad
1 tsk pressad citron
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
4 dl ris
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
3. Klappa in kycklingfiléerna med olja och salt. Lägg dem i en ugnsform och täck med sweet chilisås. Stek kycklingen i ugnen cirka 20 minuter. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70º.
Romansallad
1. Blanda crème fraiche med rödlök, äpple, vindruvor, romansallad och citron. Salta och peppra.
2. Servera kycklingen med ris och den krämiga salladen.
1. Blanda crème fraiche med rödlök, äpple, vindruvor, romansallad och citron. Salta och peppra.
2. Servera kycklingen med ris och den krämiga salladen.
Kul me recept :)