Koreanska tacos
Jennie Walldéns recept blir man aldrig besviken på. Det här var baske mig riktigt gott!
M och jag diskuterade lite imorse vad vi skulle äta till middag och jag hade två bitar fläskkarré i kylen som jag tänkte vi skulle lagat i veckan till middag, hade hittat ett recept av Tom Sjögren som lät gott. Men så bläddrade jag i Jennies senaste kokbok och hittade det här receptet, med just fläskkarré.
Annars är jag egentligen inte så förtjust i fläskkarré, tycker det är tråkigt och duger mest att göra pulled pork av. Men jisses vad gott det blev i det här receptet.
4 port
Kött
600 g fläskkarré utan ben i skivor
neutral olja till stekning
Marinad
4 msk japansk soja
1 msk risvinäger
2 msk strösocker
3 rivna vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
1 msk sesamolja
nymald svarpeppar
Sås
1½ dl majonnäs
1 msk japansk soja
1 msk gochujang
2 smk rostade sesamfrön
1 rven vitlöksklyfta
Till servering
8 tortillabröd
2 dl kimchi
1 klyfta rödkål eller vitkål, strimlad
2 avocado i tärningar
2 nävar coctailtomater, klyftade
3 salladslökar, skivade
1 knippa koriander
2 lime i klyftor
1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
Skiva fläsket tunt och blanda väl med marinaden. Låt stå i 15 minuter.
2. Rör samman alla ingredienser till såsen. Ställ åt sidan.
3. Sätt ugnen på 150 grader. Förbered alla grönsakerna. Värm brödet lätt i ugnen. Lägg under brödduk medan köttet steks.
4. Hetta upp en stekpanna tills den ryker. Stek köttet i omgångar i lite olja, se till att det verkligen fräser och inte kokar. Servera genast det nystekta köttet i de värmda bröden med den heta såsen, kimchi, rödkål, avocado, tomater och toppa med salladslök och koriander. Pressa lite lime över och njut.
Sååååå gott, köttet smakade som grillat.
Sååååå gott, köttet smakade som grillat.

