Koreanska tacos

Jennie Walldéns recept blir man aldrig besviken på. Det här var baske mig riktigt gott! 

M och jag diskuterade lite imorse vad vi skulle äta till middag och jag hade två bitar fläskkarré i kylen som jag tänkte vi skulle lagat i veckan till middag, hade hittat ett recept av Tom Sjögren som lät gott. Men så bläddrade jag i Jennies senaste kokbok och hittade det här receptet, med just fläskkarré.
Annars är jag egentligen inte så förtjust i fläskkarré, tycker det är tråkigt och duger mest att göra pulled pork av. Men jisses vad gott det blev i det här receptet.
 
4 port
 
Kött
600 g fläskkarré utan ben i skivor
neutral olja till stekning
 
Marinad
4 msk japansk soja
1 msk risvinäger
2 msk strösocker
3 rivna vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
1 msk sesamolja
nymald svarpeppar
 
Sås
1½ dl majonnäs
1 msk japansk soja
1 msk gochujang
2 smk rostade sesamfrön
1 rven vitlöksklyfta
 
Till servering
8 tortillabröd
2 dl kimchi
1 klyfta rödkål eller vitkål, strimlad
2 avocado i tärningar
2 nävar coctailtomater, klyftade
3 salladslökar, skivade
1 knippa koriander
2 lime i klyftor
 
1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
Skiva fläsket tunt och blanda väl med marinaden. Låt stå i 15 minuter.
2. Rör samman alla ingredienser till såsen. Ställ åt sidan.
3. Sätt ugnen på 150 grader. Förbered alla grönsakerna. Värm brödet lätt i ugnen. Lägg under brödduk medan köttet steks.
4. Hetta upp en stekpanna tills den ryker. Stek köttet i omgångar i lite olja, se till att det verkligen fräser och inte kokar. Servera genast det nystekta köttet i de värmda bröden med den heta såsen, kimchi, rödkål, avocado, tomater och toppa med salladslök och koriander. Pressa lite lime över och njut.

Sååååå gott, köttet smakade som grillat.

 

Kommentera här: