Thailändska fishcakes

4 portioner

 400 g fryst torsk, tinad
 40 g färsk ingefära
 1 lime, finrivet skal (saften till servering)
 1 vitlöksklyfta, riven
 0.5 röd chili, finhackad
 1.5 dl ströbröd
 1 dl kokosmjölk
 1 ägg
 2 tsk maizena
 olja till stekning

Till servering
 2.5 dl jasminris
 150 g rödkål
 1 hårt päron
 0.5 röd chili, finhackad
 0.5 dl salta jordnötter, hackade

Gör så här
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Krama ut överflödig vätska ur fisken och skär den i mindre bitar.
2. Riv ingefäran grovt och pressa ur saften. Mixa fisken med ingefärssaften och resten av ingredienserna till en slät smet.
3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små biffar. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidor.
4. Skär kålen i strimlor. Strimla päronet som tändstickor. Skeda upp riset på ett fat, lägg på kålen och fiskkakorna. Toppa med päron, chili och jordnötter. Pressa över limesaft vid servering.
 
 
 

Kommentera här: