Thailändska fishcakes
4 portioner
400 g fryst torsk, tinad
40 g färsk ingefära
1 lime, finrivet skal (saften till servering)
1 vitlöksklyfta, riven
0.5 röd chili, finhackad
1.5 dl ströbröd
1 dl kokosmjölk
1 ägg
2 tsk maizena
olja till stekning
Till servering
2.5 dl jasminris
150 g rödkål
1 hårt päron
0.5 röd chili, finhackad
0.5 dl salta jordnötter, hackade
Gör så här
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Krama ut överflödig vätska ur fisken och skär den i mindre bitar.
2. Riv ingefäran grovt och pressa ur saften. Mixa fisken med ingefärssaften och resten av ingredienserna till en slät smet.
3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små biffar. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidor.
4. Skär kålen i strimlor. Strimla päronet som tändstickor. Skeda upp riset på ett fat, lägg på kålen och fiskkakorna. Toppa med päron, chili och jordnötter. Pressa över limesaft vid servering.