Halloumitacos

Vad är det med halloumi, jag älskar den osten, den är lite seg, gummiaktig, lite för salt men ändå alldeles fantastisk. Så himla god! 
Hittade ett recept på halloumitacos i Elle Mat & Vin som såg riktigt gott ut. 
Jag har ändrat lite grann från det ursprungliga receptet.
 
Ingredienser 4 pers:
 
2 förp. halloumi
ca 12 små tortillabröd

1 st mango
5 st salladslök eller 1 rödlök
Lite inlagd jalapeño (finns i tacohyllan)
1 kruka koriander
1 förp. körsbärstomater
Salt och peppar
 
3 st avokado

Majonnäs
Sirachasås
 
Gör såhär:
Riv halloumin på ett rivjärn (grovt).
Stek sedan halloumin i en stekpanna med lite olja.
I början kletar osten ihop sig men efter ett tag börjar den bli krispig och delar sig igen.
Stek tills den är gyllene och knaprig.

Finhacka tomat, mango, lök, jalapeño och halva koriandern.
Blanda detta och pressa över 1/2 lime, salta och peppra.

Skiva avokadon.
Blanda majonnäsen med sirachasåsen till den styrkan du tycker känns bra.
Skiva limen, värm tortillabröden i mikro/ugn och servera.

MUMS!

 
 
 

Kommentera här: