Lite tapas

I fredags gjorde vi lite tapas till middag. Blev en salig blandning men väldigt gott.

En var med en väldigt fräsch laxtartar:

4 port (förrätt, gör mindre om du ska ha till tapas)

400 g rå salmalax
2 äpplen
½ citron, rivet skal och pressad saft
1 msk riven ingefära
1 msk grovkorning skånsk senap
2 msk hackad dill
1 msk olivolja
salt/nymald svartpeppar
 
Citronkräm
1½ dl creme fraiche
½ citron, rivet skal och juice
½ tsk honung
1 krm cayennepeppar
salt
 
½ dl riven pepparrot till servering
 
Tärna lax och äpplen i centimeterstora bitar.
Lägg lax och äppelbitar i en bunke och blanda med citronsaft och citronskal (av ekologisk citron).
Rör ner ingefära, senap, dill och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Gör citronkrämen genom att blanda crème fraiche, citronsaft, citronskal och honung i en liten skål.
Smaka av med cayennepeppar och salt. Häll krämen i en spritspåse om du har en sådan.
Fördela hälften av lax- och äppeltartaren i fyra små glas eller på fyra tallrikar.
Spritsa eller klicka ut lite citronkräm ovanpå.
Fördela resterande tartar ovanpå och spritsa eller klicka därefter ut citronkrämen som återstår.
Garnera med en äppelskiva, riven pepparrot och dillkvistar.
 
 
 
Fredagsdrink, lite bubbel + aprikosjucie
 

På lördagsmorgonen tog vi en liten promenad ner till Snickarbacken 7 för lite frukost. Mysig lokal och galleri med fina fotografier, fick tips om det caféet av Carls mamma och dit går vi gärna.Goda smörgåsar (äggsmörgås, stort plus!) och framförallt gott kaffe och goda juicer, allt ekologiskt.


Sen gick vi vidare och tittade på Bingo Rimers utställning på Partout Galleri, tittade på svindyra tapeter på Brittfurn, vilken butik, hade gärna gått lös där med en obegränsad budget...
Hittade drömlampan senare i en annan liten inredningsbutik, endast (läs med ironi i rösten) 9 900 kr :(

 
 
 

Kommentera här: