Skaldjurssallad
Vi hade ju skaldjursbonanza i helgen och tro det eller ej, det blev skaldjur över, chockerande men sant.
Så dagen efter så googlade vi upp ett recept på skaldjurssallad som vi gjorde:
För 4 personer:
5 dl kokt quinoa
1 näve sockerärter
1 st liten rödlök
1 påse blandsallad
1 dl sojabönor
0,5 dl hackad gräslök
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
2 st avokado
2 dl skalade räkor
2 dl kräftstjärtar
1 hummer
2 st hårdkokta ägg
Romsås
2 dl gräddfil
0,5 dl stenbitsrom eller ishavsrom
Salt, efter smak
Vitpeppar, efter smak
Sallad
Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningarna på paketet (13–15 minuter).
Strimla sockerärtorna på längden.
Skala och finhacka rödlöken.
Lägg upp salladen på ett stort fat tillsammans med kokt quinoa.
Tillsätt alla grönsaker, gräslök, olivolja och vinäger och blanda.
Strö på lite salt och nymald svartpeppar.
Skala avokadorna, ta bort kärnan och skär i mindre bitar.
Fördela räkor, hummer och kräftstjärtar över salladen och garnera med ägg och avokadobitar.
Romsås
Blanda alla ingredienser till romsåsen och lägg en klick på salladen.



