Utvärdering Linas matkasse

Under veckan prövade vi Linas matkasse.
Menyn var:
 
Okonomiyaki - Japansk kålpannkaka med fläskfärs och syltad ingefära
Helt okej men inget man kommer göra igen
 
 

Biff Greta med rostad jordärtskocka och dijongrädde
Väldigt gott
 
 

Clam chowder med smörstekt torskrygg och medelhavsgrönsaker
Den godaste maträtten i kassen, den kommer vi göra om
 
 

Svampcarbonara med portabello, bladpersilja och Grana Padano
Spännande med carbonara på ett nytt sätt, jättegott och även den kommer vi göra igen.
 


Jag tycker Linas matkasse håller måttet och det är skönt med en kasse för två personer och endast 4 dagar.
Mycket hackande och det är nog lite tufft om man är själv och har hungriga barn som väntar.
Ska testa en vecka till och se om jag tycker likadant.

 
 
 

Kommentarer:

1 Hanna:

Åh ser fantastiskt ut! Orkar du dela med dig av receptet på clam chowder? :)

Svar: Självklart, här kommer det :)
Clam chowder med smörstekt torskrygg och medelhavsgrönsaker

2 port

100 g potatis
50 g blekselleri
½ gul lök
1 vitlöksklyfta

2 tsk vitvinsvinäger
1 flaska blåmusselbuljong (250 ml)
2½ dl vatten
3/4 dl vispgrädde

280 g torskrygg
2 krm salt
smör

75 gr blekselleri
½ ask cocktailtomater
olivolja
1 vitlöksklyfta
½ tsk torkad timjan
½ krm salt


Gör så här:

Skala och tärna potatisen. Finhacka 50 g blekselleri, gul lök och vitlöksklyftan.
Fräs allt i lite smör i en kastrull och tillsätt vitvinsvinäger, blåmusselbuljongen, vatten och vispgrädden.
Låt sjuda i ca 15 min eller tills potatisen är mjuk.
Krydda torskryggen med salt. Stek i smör 1-2 min per sida.
Lägg i en ugnsform och ställ i ugnen längst ner i ca 7 minuter.
Strimla 75 g blekselleri, halvera tomaterna och fräs alltsammans i lite olivolja tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta.
Krydda med timjan och salt.

Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med salt.

Fördela grönsaksfräs i två djupa tallrikar och toppa med smörstekt torsk och blåmusselsoppan. Servera gärna med en bit bröd.
kakann.se

2 Hanna:

Tack fina du! <3

Svar: <3
kakann.se

Kommentera här: