Varm glasnudelsallad med räkor

Jättegod sallad med thailändska smaker
 
300 g räkor
250 g glasnudlar
3/4 dl fisksås
1 lime, rivet skal och pressad saft
2 msk strösocker
2 vitlöksklyftor, skalade och rivna
2-3 tsk sambal oelek
2 tsk riven ingefära
1 rödlök i klyftor
1 broccoli, endast buketter
1 rejäl klyfta vitkål (200 g)
1 rejäl näve böngroddar (150 g)
1 kruka koriander, stjälkar finskurna och blad, plockade
 
rapsolja till stekning
 
Koka upp vatten och lägg i nudlarna, dra ifrån plattan och låt de ligga tills d precis har mjuknat.
Skölj i iskallt vatten och låt droppa av, klipp två ggr tvärsöver nudlarna.
 
Blanda räkorna med sambal oelek och ställ åt sidan.
 
Blanda fisksås, lime, socker, vitlök och ingefära i en skål och rör om, ställ åt sidan.
 
Hetta upp en wok med oljan och fräs rödlök, broccoli och vitlök på hög värme i ca 2 min. Tillsätt nudlarna och stek i 1 minut. Häll sedan på dressing, de heta räkorna, korianderstjälkarna, böngroddarna och dressingen. Blanda väl. Servera och toppa med korianderbladen.
 
 
 
 

Kommentera här: