Fylld kyckling med salsiccia och örter
Kvällens middag blev fylld kyckling med sasiccia och örter, efter ett recept från Paolo Roberto.
En hel kyckling, ca 1,2 kg
En hel kyckling, ca 1,2 kg
½ citron
salt & peppar
1 torkad liten chili, smulad
Fyllning:
2 färska salsiccia (jag tog den jag gjorde på korvkursen)
4 msk soltorkade tomater i olja, hackade
1 msk timjan, repad
0,5 msk olivolja
2 dl vitt vin
1 msk torkad rosmarin
1 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar
Tillbehör:
8 färskpotatisar, halverade
3 morötter
1 rödlök
1 gul lök
salt & peppar
Sätt ugnen på 225 grader
Gnid in kycklingen invändigt och utvändigt med citron, salt, peppar och sedan den smulade chilin.
Tag av skinnet från salsiccian och lägg innehållet i en skål. Tillsätt tomater, oljan och timjan och rör till en jämn smet.
Fyll kycklingen och bind ihop den med ett snöre.
Hetta upp en panna med olivoljan och bryn kycklingen runt om tills den är gyllenbrun.
Lägg kycklingen i en stor ugnsform, häll i vin, rosmarin, lök, morötter och vitlök. Strö över lite salt och peppar och sätt in formen i nedersta delen av ugnen.
Tillaga ca 50-60 minuter eller tills den har en innetemperatur på 75 grader. Ös kycklkingen då och då. När 20 minuter återstår så lägg in potatisen, strö över salt och stek tillsammans med kycklingen.
Blev väldigt saftigt och gott. Enkelt när allt tillagas i samma form och ganska lite disk.
Blev väldigt saftigt och gott. Enkelt när allt tillagas i samma form och ganska lite disk.


Ser mycket gott ut! Ska testas!