Kyckling med smak av kokos

Ikväll blev det en rätt ur Leila Lindholms bok "Fresh foodie", en receptbok som jag kan varmt rekommendera, lite annorlunda recept men fräscha och lättlagade.

Den här rätten serveras kall och passar jättebra en varm sommardag:

Coconut Chicken
 
4 kycklingfiléer
500 ml kokosgrädde
1 tsk salt
saften av ½ lime
1 msk fisksås
2 färska limeblad (jag hade bara torkade men det gick alldeles utmärkt, torkade finns i hyllan bland asiatiska tillbehör)
 
Sallad:
2 krispiga (hårda päron)
3 dl vitkål
3 dl rödkål
2 morötter
 
Dressing:
2 msk fisksås
1½ msk socker
saft av 3 limefrukter
 
Sallad, avocado, limefrukt, koriander och salta jordnötter till servering
 
1. Häll kokosmjölken och smaksättare i en kastrull
2. Lägg i kycklingen i kastrullen och låt sjuda på medelvärme i ca 20 minuter
3. Stäng av och låt kycklingen ligga kvar i kastrullen och "vila" i 10 minuter till
4. Ta upp kycklingen och låt svalna något. Dra sedan isär köttet i trådiga bitar
5. Låt kokosmjölken koka ner så den tjocknar i  ca 15 minuter. Låt svalna och blanda sedan med kycklingen.
6. Strimla päron, rödkpl, vitkål och morot tunt och blanda.
7, Blanda samma fisksås, socker och limesaft. Blanda dressingen med salladen precis innan serveringen så att grönsakerna behåller sin krispighet.
8. Servera kokoskycklingen med salladen, salta jordnötter, koriander, lime, avokado och hjärtbladsallad. 
 
 
 
Det här kan du använda om du inte hittar färska limeblad.
 
 
 
 

Kommentera här: