Lördag

Det blev ingen barnpassning igår, lilleman blev magsjuk så vi får ta det en annan gång, lite snopet, både M och jag såg fram emot det, men det kommer fler chanser. Vi har planerat in ett biobesök framöver, ska kolla på Den gode dinosaurien, Albin älskar dinosaurier och vi har hört att den ska vara både rolig och bra, även för vuxna.

Vi åkte och tittad på MoS istället, Mall of Scandinavia, ett jätteshoppingcentrum som ligger i anslutning till Friends Arena. Var hur stort som helst och helt opersonligt. Täby Centrum är stort men MoS är gigantiskt men inget kul alls att gå i. Blev dock en ny grillpanna och en kokbok på bokrean. Sen åkte vi hem och handlade lite till kvällens middag:


Texas Fajitas:
 
300 g entrecote
1 burk majs (340 g)
olivolja
flingsalt
svartpeppar
2 avocado
4 salladslök
1 mild röd chili
I klyfta vitlök
1 kruka koriander
saft av ½ lime
2 dl gräddfil
140 g ädelost
4 stora mjuka tortillabröd
 
Gnid in köttskivorna i lite olivolja, peppra och salta. Häll av spadet från majsen och låt de torka på hushållspapper. Smaksätt med 2 msk olivolja, salt och peppar. Rosta majsen hårt i en het torr panna tills den får mörkbrun färg. Blanda den rostade majsen med tärnad avocado, tunt skivad salladslök, hackad chili, hackad koriander, finhackad vitlök, 2 msk olivolja, limesaft, flingsalt och peppar.
Grilla köttet i grillpanna och låt det vila i 5 minuter, grilla eller stek brödet hastigt så det blir varmt. Lägg en sked majssalsa på brödet med några tunna skivor kött, toppa med en klick gräddfil och skivad ädelost. Rulla ihop till en wrap och ät direkt.

 
 

Kommentera här: