Kvällens middag
Idag blev det ett recept från Leilas kokbok "The Fresh Foodie", mest sommarrecept i den men hittade ett som lät gott och var nyttigt. Är med fläskfärs och jag har alltid haft lite svårt för fläskfärs? Undra varför, de säger ju att man ska försöka äta ljust kött, att det är bättre för kroppen och nuförtiden är fläskfärsen mager.
Vietnamesisk fläskfärs i salladsblad
500 g fläskfärs
1 klyfta vitlök
3 msk fisksås
2 msk japansk soya
saft av 1 limefrukt
1 mild röd chili
2 salladslökar
1 huvud hjärtbladssallad (jag använde romansallad, går lika bra, huvudsaken är att man kan lägga färsen i)
1 kruka mynta
1 kruka koriander
olivolja
svartpeppar
sweet chilisås
lime
jasmineris
Bryn färsen med den hackade vitlöken i olivolja
Tilsätt fisksås, soja, limesaft och låt puttra i 5 minuter
Blanda färsen med fint hackad chili och fint skivad salladslök.
Smaksätt med peppar, jag tycker inte att det behövs mer salt, fisksåsen och soyan är tillräckligt salt ändå.
Full varje blad med lite färs och toppa med mynta, koriander och sweet chilisås, servera med jasmineris och en limeklyfta.


