Fettucine Alla Burina
Igår gjorde jag och M en pasta enligt Stefano Catenaccis recept, kocken på Operakällaren. Jag reagerade lite på smörmängden men första gången man gör ett recept tycker jag att man ska följa det innan man gör en massa ändringar. Vi behövde inte ångra oss, trots att varken jag eller M är överförtjusta i pasta så var det här jättegott. Väl värt att prova, jag skulle kunna tänka mig att minska smörmängden lite i början men det är ingen mager rätt, men på en lördagskväll är det tillåtet.
Det här behöver man till 4 pers (3 personer om man är riktigt hungrig)
Tagliatelle/Fettucine 320 g
Det här behöver man till 4 pers (3 personer om man är riktigt hungrig)
Tagliatelle/Fettucine 320 g
4 färska salsicciakorvar
2 msk olivolja
200 g smör (100x2, används vid olika tillfällen)
200 g skivade champinjoner
3 vitlöksklyftor
1 tsk fänkålsfrön
1 kvist färsk rosmarin
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
Skär korven i småbitar, nästan som färs (dra av skinnet först) och bryn i 2 msk olja och 100g smör. Tillsätt svampen, vitlöken, fänkålsfröna och rosmarin. Slå på vita vinet och låt koka in. Häll sedan på grädden och låt det koka på lägg värme i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan och vänd ner i den i såsen tillsammans med resten av smöret.


Mums!