Kinesisk biff med bambuskott

4 port
 
Köttmarinad (mörning)

500 g biff skuret i tunna skivor
2 msk maizena
3 msk vatten
1 tsk riven färsk ingefära
½ tsk salt
 
Sås med bambuskott och champinjoner
 
100 g färska skivade champinjoner
1 liten burk bambuskott
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 köttbuljongtärning
3 msk mörk sojasås
2 msk ostronsås
2 msk torr sherry
4 dl vatten
2 msk maizena utrört i 3 msk vatten
1 msk koncentrerad sesamolja
 
Marinaden:
Skär biffen i så tunna skivor du kan. Rör ihop marinaden och låt stå minst 2 timmar eller över natten.
 
Tillagning:
Stek champinjonerna i het panna med 1 msk olja och lägg sedan i en skål.

Stek köttet i 1 msk olja på högsta värme, lägg i vitlöken och häll i sojasåsen och rör om.

Häll på vattnet, sherryn, ostronsåsen och lägg i buljongtärningen. När det kokat upp så lägg i champinjonerna och bambuskotten. Koka i 2 minuter och red sedan såsen med maizenan till önskad konsistens. Häll till sist över sesamoljan som ger lite nötig och fin smak.

Servera med ris.

Vi blandade även i lite finskurna morötter, böngroddar och pak choi.

 
 

Kommentera här: