Kinesisk biff med bambuskott
4 port
Köttmarinad (mörning)
500 g biff skuret i tunna skivor
500 g biff skuret i tunna skivor
2 msk maizena
3 msk vatten
1 tsk riven färsk ingefära
½ tsk salt
Sås med bambuskott och champinjoner
100 g färska skivade champinjoner
1 liten burk bambuskott
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 köttbuljongtärning
3 msk mörk sojasås
2 msk ostronsås
2 msk torr sherry
4 dl vatten
2 msk maizena utrört i 3 msk vatten
1 msk koncentrerad sesamolja
Marinaden:
Skär biffen i så tunna skivor du kan. Rör ihop marinaden och låt stå minst 2 timmar eller över natten.
Skär biffen i så tunna skivor du kan. Rör ihop marinaden och låt stå minst 2 timmar eller över natten.
Tillagning:
Stek champinjonerna i het panna med 1 msk olja och lägg sedan i en skål.
Stek köttet i 1 msk olja på högsta värme, lägg i vitlöken och häll i sojasåsen och rör om.
Häll på vattnet, sherryn, ostronsåsen och lägg i buljongtärningen. När det kokat upp så lägg i champinjonerna och bambuskotten. Koka i 2 minuter och red sedan såsen med maizenan till önskad konsistens. Häll till sist över sesamoljan som ger lite nötig och fin smak.
Servera med ris.
Vi blandade även i lite finskurna morötter, böngroddar och pak choi.
Stek köttet i 1 msk olja på högsta värme, lägg i vitlöken och häll i sojasåsen och rör om.
Häll på vattnet, sherryn, ostronsåsen och lägg i buljongtärningen. När det kokat upp så lägg i champinjonerna och bambuskotten. Koka i 2 minuter och red sedan såsen med maizenan till önskad konsistens. Häll till sist över sesamoljan som ger lite nötig och fin smak.
Servera med ris.
Vi blandade även i lite finskurna morötter, böngroddar och pak choi.


