Kycklingsoppa med nudlar
4 pers
Ingredienser:
0.5 purjolök
2 vitlöksklyfta
2 morötter
1 tsk sambal oelek
1 bit ingefära
1 msk olja
1 tsk sesamolja
2 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar, eller motsvarande mängd fond
4 kycklingfilé, eller en färdiggrillad kyckling/4 port
4 port äggnudlar
Gör så här
Skiva purjolök fint och riv vitlöken.
Skala och hacka ingefäran i små bitar.
Fräs purjolök, vitlök, morötter, ingefära och sambal oelek i oljan och sesamoljan i en stor kastrull ett par minuter.
Tillsätt vattnet och smula i buljongtärningarna. Koka upp och låt sjuda cirka 15 minuter.
Strimla kycklingen och lägg ner i buljongen, sjud ca 5 minuter. Eller dra isär köttet på den färdiggrillade kycklingen och lägg ner i soppan och värm några minuter.
Lägg i nudlarna och låt koka med de sista minuterna. Se koktid på förpackningen.
Servera nudelsoppan.