Asiatisk kålsallad med sojabönor och svart ris

Gott tillbehör till grillat eller något annat, vi valde anka ikväll :)
 
4 port
200 g svart ris
250 g frysta sojabönor
200 g rödkål
½ kruka färsk koriander
2 msk olivolja
2 msk färskpressad limejuice
1 tsk honung
½ tsk wasabi eller 1 msk riven pepparrot
salt och nymald peppar
 
1. Koka riset enl anvisningar på paketet, skölj riset i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
2. Lägg de frysta bönorna i en skål och häll kokande vatten över, låt stå i ca 5 min. Skölj sedan i kallt vatten och låt vattnet rinna av.
3. Strimla kålen fint och hacka koriandern. Blanda ris, kål, bönor och koriander i en skpl.
4. Rör samman olja limesaft, honung, wasabi och salt och peppar. Vänd försiktigt ner dressingen.