Råkostsallad
Den här råkostsalladen hade jag helt glömt bot tills den dök upp i ett mail från Elle Mat & Vin.
Jag hade alltid en bunke i kylen med den här råkostsalladen när jag var föräldraledig med Axel.
Gott och enkelt att ha som tillbehör till lunchen.
Den klarar sig över en vecka i kylen så man kan göra flera satser om man vill:
Du behöver:
200 g vitkål
1 liten purjolök
2 morötter
1 paprika
1⁄2 dl av vardera vinäger (ta den du tycker mest om), olja & vatten
1⁄2 dl socker
1⁄2 tsk salt
Jag hade alltid en bunke i kylen med den här råkostsalladen när jag var föräldraledig med Axel.
Gott och enkelt att ha som tillbehör till lunchen.
Den klarar sig över en vecka i kylen så man kan göra flera satser om man vill:
4 personer
Du behöver:
200 g vitkål
1 liten purjolök
2 morötter
1 paprika
1⁄2 dl av vardera vinäger (ta den du tycker mest om), olja & vatten
1⁄2 dl socker
1⁄2 tsk salt
Gör så här:
Skölj och finstrimla vitkål och purjolök. Skala och grovriv morötterna, strimla den urkärnade paprikan.
Koka upp vinäger, olja, vatten, socker och salt. Häll lagen het över grönsakerna. Blanda om och låt salladen kallna. Förvara i kylskåp.
Skölj och finstrimla vitkål och purjolök. Skala och grovriv morötterna, strimla den urkärnade paprikan.
Koka upp vinäger, olja, vatten, socker och salt. Häll lagen het över grönsakerna. Blanda om och låt salladen kallna. Förvara i kylskåp.