Lammfärsbiffar, chevré och sötpotatis
Kvällens middag blev lammfärsbiffar, vi hittade ett recept som lät gott.
Jätteenkelt och praktiskt om man vill bjuda många, går att förbereda fram till gratineringen.
Jätteenkelt och praktiskt om man vill bjuda många, går att förbereda fram till gratineringen.
10 port:
1,3 kg lammfärs
1 st gul lök, stor
4-5 st vitlöksklyftor
salt och nymalen peppar
3 st äggulor
smör till stekning
1 st gul lök, stor
4-5 st vitlöksklyftor
salt och nymalen peppar
3 st äggulor
smör till stekning
Sötpotatisen:
5 st sötpotatisar
2 st röda lökar
3 msk olivolja
rosmarin, två repade kvistar
salt och nymalen svartpeppar
5 st sötpotatisar
2 st röda lökar
3 msk olivolja
rosmarin, två repade kvistar
salt och nymalen svartpeppar
Till gratinering och servering:
10 st chèvre, i skivor
1,5 dl flytande honung
sallad
10 st chèvre, i skivor
1,5 dl flytande honung
sallad
Så här gör du:
Börja med sötpotatisen. Skala och skär den och löken i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och ringla över olivolja.
Rör om och blanda ner rosmarin. Smaka av med salt och peppar.
Ställ in i 200° varm ugn och baka i ca 35 minuter.
Finhacka löken och pressa vitlöken till biffarna. Blanda samman med färsen och smaka av med salt och peppar. Rör ner äggulorna och blanda väl.
Forma 10 biffar. Hetta upp en panna med smör och stek biffarna gyllene på båda sidor, ca 5 minuter per sida.
Forma 10 biffar. Hetta upp en panna med smör och stek biffarna gyllene på båda sidor, ca 5 minuter per sida.
Lägg över biffarna i en ugnsfast form. Placera en skiva chèvre på varje biff och gratinera i ugn på 200° i ca 8-9 minuter.
Ringla över lite honung och servera med sötpotatisen och sallad.