Ekar tomt
Puh, har haft en veckas ledigt och började på nya jobbet idag, eller nya och nya, nygamla får man väl ändå kalla det.
Tillbaka till Akelius igen efter ett halvårs utflykt och det känns så roligt. Trivdes väldigt bra där så det bådar gott.
Hemma ekar det tomt, säljer av det mesta som vi inte behöver och kastat, städat och plockat undan så nu är det nästan opersonligt. Hur klarar folk av att leva så? Inte för att det brukar vara jättestökigt men lite saker vill man ha framme. Vi får se när resultatet kommer, ska bli spännande :)
Den här veckan har vi Mathems kasse för två, första rätten var riktigt god, den kommer vi göra om:
Tillbaka till Akelius igen efter ett halvårs utflykt och det känns så roligt. Trivdes väldigt bra där så det bådar gott.
Hemma ekar det tomt, säljer av det mesta som vi inte behöver och kastat, städat och plockat undan så nu är det nästan opersonligt. Hur klarar folk av att leva så? Inte för att det brukar vara jättestökigt men lite saker vill man ha framme. Vi får se när resultatet kommer, ska bli spännande :)
Den här veckan har vi Mathems kasse för två, första rätten var riktigt god, den kommer vi göra om:
Ingredienser (2 port)
Kyckling
300 gram kyckling
½ tsk torkad oregano
½ tsk paprikapulver
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Skal från ¼ citron
Smör och olivolja
300 gram kyckling
½ tsk torkad oregano
½ tsk paprikapulver
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Skal från ¼ citron
Smör och olivolja
Grönsaksgryn
2 port valfritt gryn
½ msk grönsaksbuljong
½ paprika
2 port valfritt gryn
½ msk grönsaksbuljong
½ paprika
¼ rödlök
½ tsk finhackad chilipeppar
½ färsk persilja
1½ msk olivolja
Saft och skal från ¼ citron
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk finhackad chilipeppar
½ färsk persilja
1½ msk olivolja
Saft och skal från ¼ citron
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Tzatziki
¼ gurka
1 dl matyoghurt
½ vitlöksklyfta
¼ msk citronsaft
½ tsk honung
Salt och svartpeppar
¼ gurka
1 dl matyoghurt
½ vitlöksklyfta
¼ msk citronsaft
½ tsk honung
Salt och svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka gryn med buljong enligt anvisning på förpackningen. Låt det sedan svalna.
2. Kyckling: Blanda ihop oregano, paprikapulver, salt, peppar och rivet citronskal på en tallrik.
Vänd kycklingfiléerna i kryddblandningen.
3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Lägg över kycklingfiléerna på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen ca 15-20 min.
4. Grönsaksgryn: Skölj och tärna paprika. Skala och finhacka rödlök.
Skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar samt skölj och finhacka persilja.
Blanda med det kokta kalla grynet. Tillsätt olja, citronsaft och rivet citronskal, salt och peppar. Blanda om ordentligt.
5. Tzatziki: Skölj och grovriv gurkan och pressa ur vätskan ordentligt. Blanda den rivna gurkan med yoghurt i en skål.
2. Kyckling: Blanda ihop oregano, paprikapulver, salt, peppar och rivet citronskal på en tallrik.
Vänd kycklingfiléerna i kryddblandningen.
3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Lägg över kycklingfiléerna på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen ca 15-20 min.
4. Grönsaksgryn: Skölj och tärna paprika. Skala och finhacka rödlök.
Skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar samt skölj och finhacka persilja.
Blanda med det kokta kalla grynet. Tillsätt olja, citronsaft och rivet citronskal, salt och peppar. Blanda om ordentligt.
5. Tzatziki: Skölj och grovriv gurkan och pressa ur vätskan ordentligt. Blanda den rivna gurkan med yoghurt i en skål.
Skala och riv i vitlök och smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar.
Servera den grekiska kycklingen med grönsaksgryn och tzatziki.