Taco de camarón

Taco de camarón eller helt enkelt räktacos som det heter på svenska. Mycket gott! Enkelt att göra dessutom, inte helt fel.
 
Räkorna
 
1 msk smör
2 vitlöksklyftor, hackade
200 g skalade råa eller tillagade scampi/räkor (vi hade vanliga räkor, frysta med skal (70/80) fungerade utmärkt!)
1 nypa paprikapulver
4 tortillabröd, 15 cm i diameter
 
Pico de Gallo
 
4 tomater 
1/4 gul lök
så mycket koriande du vill ha, gärna en kruka
1/4 tsk havssalt
Finhacka tomat, lök och koriander och lägg i en skål, tillsätt salt och blanda väl.
 
Chipotle- och vitlöksmajonnäs
 
2 st vitlöksklyftor
2½ dl majonnäs
3-6 msk chipotlepasta (finns i tacohyllan i en glasburk)
Blanda samman allt
 
Till servering
150 g romansallad
1 citron i klyftor
 
Smält smöret i en stekpanna på låg värme ich fräs vitlök, räkor och paprikapulver i 2-4 minuter (har du frysta räkor, blanda i dem efter 4 minuter och låt dem bara snabbt bli varma så de inte blir sega)
Rör om då och då tills räkorna är genomstekta.
Ställ en torr stekpanna på hög värme. Hetta upp ortillabröd i 20-30 sek på varje sida.
 
Till servering
Lägg ingredienserna i tortillabröden: sallad, Pico de Gallo, rökor och chipotle- och vitlöksmajonnäs.
Servera med citronklyftor att pressa över.