Vintrig sallad med brysselkål, äpple och mandarin
Ingredienser (6 port)
500 g brysselkål
2 msk skånsk senap
1 st citron, finrivet skal & pressad
0.5 dl olivolja
2 msk skånsk senap
1 st citron, finrivet skal & pressad
0.5 dl olivolja
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
1 st klyftad rödlök
2 st grovtärnade röda äpplen
2 st mandariner, eller clementiner i klyftor
1 knippe hackad bladpersilja
1 dl rostade hasselnötter
1 st urkärnat granatäpple
1 nypa svartpeppar
1 st klyftad rödlök
2 st grovtärnade röda äpplen
2 st mandariner, eller clementiner i klyftor
1 knippe hackad bladpersilja
1 dl rostade hasselnötter
1 st urkärnat granatäpple
1. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten al dente. Låt svalna.
2. Vispa ihop senap, citronjuice och rivet skal med olivolja, smaka av med salt och peppar.
3. Vänd i brysselkål, rödlök, äpple, mandarinklyftor och persilja. Lägg upp på fat och toppa med nötter och granatäpplekärnor.