Baconlindade färsbiffar med svampsås

Ingredienser:


Färsbiffar
– 600 g nötfärs
– 1 gul lök
– 2 msk dijonsenap
– 1 ägg
– 1½ dl grädde
– salt och peppar
– 1 paket bacon
– rapsolja till stekning


Sås
– 10 g torkade trattkantareller (hade även lite champinjoner och kantareller)
– 1 msk hackad lök
– 3 dl kalvbuljong
– 1 dl vitt vin
– 2 dl grädde
– salt och peppar


Garnering
– hackad persilja


Tillbehör
– kokta potatisar
– inlagda gurkor


Gör så här:
1.Finriv löken. Blanda färsen med lök, senap, ägg och grädde. Krydda med salt och peppar.
2.Forma till biffar och vira en baconskiva runt varje.
3.Lägg de torkade trattkantarellerna i ljummet vatten ca 10 minuter.
4.Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna i rapsolja. Stek ca 2 minuter på var sida.
5.Ta upp biffarna ur pannan. Krama vattnet ur svampen och lägg den i pannan tillsammans med hackad lök och fräs lite lätt under omrörning. Häll på buljong, vin och grädde och låt koka till simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Lägg i biffarna och låt allt bli varmt.
6.Strö över hackad persilja och servera med kokt potatis och pressgurka.

 
 

Kommentera här: